СТАНБЕН ОБЈЕКТ - СКОПЈЕ

Следете го светлото

Се што треба за еден дом е светлината и контактот со опкружувањето. Сето друго е момент на инспирација…

 • SHARE:

Од двор се до кров...

….разработката и идеата е идентична.

ЕНТЕРИЕРОТ И ЕКСТЕРИЕРОТ ВО ХАРМОНИЈА

….. и таму каде нема море. Се е до фантазијата.

Од воздух и од вода...архитектите во Кубус дизајнираат дом

... ВИДЕО ...

Краток опис на објектот

Индивидуална станбена зграда наменета за сместување на едно тричлено семејство. Запазени се потребите на секој од членовите:  простор за одмор, простор за интелектуална работа, простор за физички активности. Дневниот боравок е со поголема висина и волумен кој дозволува пријатен престој. Природното осветлување е овозможено со големи стаклени површини, во некои од собите и со вонстандардни димензии. Оријентацијата на собите во целост ја следи намената. Кујната е во функција на целиот објект, со економски пристап, прирачна остава..подрумот е проширен дел на дневниот боравок и заедничките мигови на семејството. Дворот е уреден од лице кое во целост ја почитува архитектурата и пејсажот, па со право можеме хортикултурното уредување да го категоризираме како пејсажна архитектура.

Базенот е поставен да биде и тој дел од дневниот боравок и покриената веранда.  

Генералии

 • CLIENT:

  Приватна сопственост

 • DATE:

  Линк до проектот

 • CATEGORY:

  Индивидуална станбена зграда - приватна сопственост

 • SHARE:

ИЗБОР ОД АЛБУМОТ

Any Question at

+389 2 2040319
+389 2 2040726
+389 75 282808

Send your mail at

cubus@cubus.com.mk